Vi bygger på förtroende sedan 1928

Jobba hos oss

Annika Andersson,Personalansvarig
"Alltid nära till skratt – även i tuffa tider"

– Till och med i affärsplanen trycker vi på att ha rätt människa på rätt plats. Ibland får det ta lite längre tid med rekryteringsarbetet, men så blir det också bra för det mesta.

Det säger Annika Andersson, som är en av de två som jobbar med personalfrågor på Otto Magnusson. Det handlar alltså om en liten avdelning på ett företag som fortfarande inte är större än att det faktiskt går att känna de flesta som jobbar här.

– Ett exempel på att vi lyckas få rätt medarbetare är att de har så nära till skratt – även när det är tuffa tider. Tack och lov för det, det är ju här vi tillbringar större delen av vår vakna tid. Vi är det lag som våra kärnvärden talar om. 

Pingis med en delägare

Annika Andersson beskriver sitt jobb som synnerligen omväxlande. Hon har hand om allt från löneutbetalningar till vissa förhandlingar, tar hand om nyanställda och om folk som ska sluta. Det handlar även om allt från arbetskläder och utbildningsfrågor till företagshälsovård och rehabilitering.

Otto Magnusson är förmodligen unikt i och med att båda ägarna själva arbetar i verksamheten.

– Det är inte många företag i den här branschen där man bara har några meter till dem som faktiskt bestämmer. Vi behöver aldrig vänta på att beslut ska tas ”någon annanstans”.

Ibland tar sig närheten lekfulla uttryck, som den gången då en av ägarna, Dan Magnusson, inledde en bordtennismatch med en av medarbetarna på kalkylavdelningen – och snart hade nästan hela kontoret som åskådare.

Intensivt förändringsarbete

Andra gånger är närheten till ägarna mer avgörande.

– Vi arbetar otroligt mycket med förbättringar och effektiviseringar, kvalitets- och ledningssystem och olika planer. Det ligger mycket arbete bakom för att Otto Magnusson ska vara det företag som vi vill vara, i dag och i framtiden.

Men det är inte bara företaget som ska utvecklas.

– Vi satsar mycket på utbildning för att höja nivån ytterligare, och den som vill gå en särskild utbildning för att förkovra sig i sitt yrke kan ofta få göra det. För den enskilde handlar det ju om att satsa både tid och engagemang, påpekar Annika Andersson.

 

En bra väg till kunskap
Själv har hon utbildat sig efter hand och är väldigt nöjd med det. Hon ser det som en stor fördel på en befattning som omfattar personalfrågor av alla slag.

– Den praktiska vägen är ingen dum väg att gå. Sedan försöker jag naturligtvis hålla mig uppdaterad, både kompetensmässigt och för att hantera nya system och rutiner.

Jobba hos oss