Vi bygger på förtroende sedan 1928

Jobba hos oss

Patrik Norin,Projektledare
"Ett stort steg"

Patrik Norin började som snickare på Otto Magnusson för 15 år sedan. När den här intervjun genomförs är det ett och ett halvt år sedan han bytt jobb och flyttat in på kontoret som projektledare.

– Det var ett stort steg att byta uppgift på det här sättet, säger han. Större än jag hade trott. Framför allt är det det här med pappersarbetet, jag visste inte att det skulle bli så mycket sånt. Och just den administrativa delen är väl kanske inte det som jag älskar mest här i världen.

Men det finns annat som kompenserar för det i rikt mått.

– Ja, det är spännande att få möta så många kunder och medarbetare. Det är stimulerande att träffa så många olika sorters människor, och att få arbeta med så många olika uppdrag.

Dags för någonting nytt

Patrik Norin ångrar alltså inte bytet av arbetsuppgifter. Tvärtom.

– Efter 14 år som snickare var det dags att pröva någonting annat, säger han. Och genom att jag gjorde det här på Otto Magnusson fick jag ta steget i en trygg miljö där jag redan kände många av de nya arbetskamraterna.

Som snickare hade han funderat på att byta arbetsuppgifter ganska länge redan när frågan kom. Så när frågan kom var han förberedd.

– Jag sa ja direkt!

Plats för utveckling

Otto Magnusson är ett företag med utrymme för utveckling. Patrik Norin är själv ett bra exempel på möjligheterna att växa och utvecklas. Och att ägarna finns i närheten och själva är direkt engagerade i projekten är en tillgång, menar han.

– Även när jag var snickare träffade vi ägarna med jämna mellanrum. Det bidrog säkert till att jag redan från början kunde känna mig som ett namn och inte bara ett nummer, som det lätt kan bli i en större organisation.

Administration och praktik

En typisk dag på jobbet inleds numera med administration, främst i form av hantering av mejl, fakturor, beställningar och arbetsordrar.

– Jag var inte så van vid datorn heller, så bara det var ett stort steg.

Senare på dagen är han ofta ute på arbetsplatserna och stämmer av läget. Mycket löser killarna själva på plats, men han vill ändå kolla att allting flyter, och så tittar han på större beställningar som ska offereras.

Jobba hos oss