Vi bygger på förtroende sedan 1928

Jobba hos oss

Josefin Grahn,Trainee och entreprenadingenjör
""Får möjlighet att påverka mycket""

Josefin är utbildad civilingenjör och trainee på Otto Magnusson, men hon kom till företaget redan 2015, för att sommarjobba. - Sen dess har jag både sommarjobbat och gjort praktik. Som trainee testar jag olika roller inom entreprenad och i min nuvarande roll som entreprenadingenjör hjälper jag platschefen och arbetschefen i olika situationer och jag arbetar med bland annat avtal, inköp och ekonomi, säger Josefin.

I skrivande stund arbetar Josefin med projekt Norra Bullerbyn i Lund, en nybyggnation av två flerfamiljshus i åtta våningar med källare och med plats för Folktandvården i bottenplanet på det ena huset. Bygget beräknas stå klart under 2019.

- Det är spännande att vara med i ett projekt från början till slut. Min arbetsdag är väldigt varierande och det är det roligaste med jobbet.

Möjlighet att påverka

Fördelarna med att jobba på ett mindre byggföretag är många, framför allt sammanhållningen. - Man vet vem alla är och man blir ett sammansvetsat gäng. Samtidigt får man möjlighet att påverka mycket eftersom vi är ett mindre företag. 

Josefin menar att det bästa med byggbranschen är att man får vara med och utveckla samhället, man bygger något långvarigt, hållbart och konkret.

Vad ger du för råd till ungdomar som vill arbeta i byggbranschen?

- Våga och testa. Det är en jätterolig bransch. Som tjej ska man inte tveka för att det är en mansdominerad bransch, de flesta tycker att det är positivt att det kommer in fler tjejer i byggbranschen.

 

 

Jobba hos oss