Vi bygger på förtroende sedan 1928

Jobba hos oss

Roger Vati,Entreprenadingenjör
""Man blir aldrig fullärd""

Allt. Det är svaret på vad en entreprenadingenjör arbetar med. Roger Vati vet vad han pratar om, han har varit entreprenadingenjör i 14 år, varav de tre senaste på Otto Magnusson.

- Det finns inga begränsningar i arbetsuppgifter. Det är allt från att mäta fönster, prata med beställare, kolla handlingar, beställa material och köpa in tjänster från underentreprenörer, säger Roger.

Utmanande och roligt

På Rogers kontor står pärmarna i långa rader och ritningar för aktuella projekt ligger framme. I rollen som entreprenadingenjör ingår att göra produktionskalkyler tillsammans med platschefen, inköp, kontraktsskrivning och ekonomi. Tjänsten är teoretisk.

- Det handlar mycket om funderingar hur man bäst bygger i teorin och förvandla det till det fysiska byggandet. Det är både utmanande och roligt.

Vet aldrig vad som dyker upp

Roger utgår från Otto Magnussons kontor på Borrgatan 9 och kör till varje bygge. Normalt brukar han arbeta med två till fyra projekt på samma gång, optimalt är dock tre projekt samtidigt.

- Variationen är rolig, man vet aldrig vad som dyker upp under en arbetsdag. Det är charmen med tjänsten. Man åker till ett bygge och ser vad platschefen behöver hjälp med, ibland är det intensivt och man får ta ut svängarna rejält.

Roger har en byggnadsingenjörsutbildning och han har även en bakgrund som murare. Det har hjälpt honom mycket då man måste förstå byggarbetsplatstänket. Fullärd blir man aldrig.

Vad ger du för råd till ungdomar som vill arbeta i byggbranschen?

- Du ska absolut ge dig in i den här branschen om du gillar att arbeta i projektform. Du arbetar oftast med ett projekt i ett par år, sen tar nästa vid. Det är väldigt spännande. Dessutom finns det du gör kvar väldigt länge, vilket är häftigt.

Jobba hos oss