Burlöv Center

Med inspiration från storstadens utformning och folkliv kommer Burlöv Center genomgå en förvandling. Samtidigt spelar centrumets 46-åriga historia en viktig roll i detta arbete. Ägare och centrum ledning har stora visioner och ambitionen är att välkomna kunderna till ett stort vardagsrum.

För Otto Magnusson startade ombyggnationen tidig höst 2018 och tempot har från starten varit högt. Som totalentreprenör har vi samordnat renovering och ombyggnationer där det ibland funnits mer än 90 personer i arbete.

Att renovera och bygga i ett köpcentrum är speciellt. Handeln är viktig för alla butiker på plats och arbetet som utförs sker med stor hänsyn till kunder och handel. En av de större delarna av ombyggnationen var omvandling som den stora matvarubutiken genomgick för att passa ICA som nu flyttat in i lokalerna. På 14 veckor bars det ut och sedan in 600 ton golvmaterial och 3000 kvadratmeter golv lades.

Utöver ombyggnaden av matvarubutiken har en uthämtningsbutik för e-handeln byggts, mattorget fått ett helt nytt uttryck och toaletterna har blivit både upprustade och fler. Kakel i olika färger, enorma glaspartier längs med ljusa korridorer och träpaneler med högsta brandklass. Allt under samordning av Byggservice erfarna medarbetare.

Fakta

BeställareGERP Burlöv AB
AdressKronetorpsvägen 2, Arlöv
EntreprenadformTotalentreprenad
Kontraktssumma140 miljoner kronor
  
  
FärdigställandeDecember 2019