Malmö Idrottsgrundskola

Nybyggnation av idrottsgrundskola årskurs 7-9 för ca 540 elever samt sporthall med publikkapacitet om 500 personer. Skolan riktar sig framförallt till elever med idrottsinriktning inom Malmö stad. Objektet består av två byggnader, 4 respektive 5 våningar förbundna med 2 st gångbroar. Area ca 11300 kvm BTA. Även utemiljö samt takterrass ska anläggas.

Malmö Idrottsgrundskola är ett av våra största byggprojekt. Förutom de vanliga klassrummen ska idrottsgrundskolan skapa förutsättningar för elitsatsningar för skolungdomar redan från grundskolenivå. Här samsas takterass med uteplatser med storkök för hälsosamma måltider för växande unga.

Idrottshallen är ingen vanlig skolgympasal utan kan ta emot spelare för landskamper i flera inomhusgrenar och klätterväggen kan mäta sig med vilken kommersiell anläggning för klättring som helst. Stommen består av både stål och betong och håller upp både plattbärlag och håldäckselement. Vilket möjliggör för ett så brett användningsområde.

En sådan skola kräver sin organisation och ett team av sammansvetsade lagspelare. Den stora utmaningen är mängden prefabelement. Det ställer extra stora krav på hela byggprocessen, från förfrågan till styrningen på plats. Just den helheten har vi på Otto Magnusson klarat extra bra, säger Klas Ekström, Arbetschef på Otto Magnusson med ansvar för bland annat Malmö Idrottsgrundskola.

På Otto Magnusson kommer du som tjänsteman i kontakt med alla delar i byggprocessen. Rollen som entreprenadingenjör blir väldigt bred och du får en enorm erfarenhet med dig. Vill man utvecklas som till exempel entreprenadingenjör är det hos oss det kan ske. Mycket av vår rekrytering till ansvarspositioner i olika delar av verksamheten sker internet. Det blir en kunskapsresa, för både personer och för företaget. För den enskilda personen för att kännedomen och förståelsen för de olika delarna i ett byggprojekt ökar och möjliggör för smidigare projekt med färre misstag och för företaget eftersom vi hittar rätt plats för rätt person i olika faser i våra medarbetares karriär.

Fakta

BeställareMalmö stad, Stadsfastigheter
AdressErik Perssons väg, Malmö
EntreprenadformGeneralentreprenad
Kontraktssumma244 miljoner kronor
  
  
FärdigställandeJuli 2021