Mobilitetshus Solkvarteret och kontorshuset Fabriken

HUB Parks första fastighet, växer upp ur marken i Solkvarteren i Hyllie, en av Malmös snabbaste växande stadsdelar. I fastigheten ska kontor, service och parkeringsplatser ge hyresgäst med medarbetare bästa möjliga förutsättningar för en riktigt bra dag på jobbet!

Fabriken är ett relativt litet kontorshus med ett fotavtryck på 38 x 18m. Genom en generöst tilltagen våningshöjd (4,2 m bjälklag till bjälklag) kan man samordna så att kontor och parkering ansluter med möjlighet att koppla alla plan och enkelt ta sig mellan byggnaderna. En bärande tanke bakom projektet är att ge huset en struktur som svarar både mot dagens krav på ett modernt kontor, men även är rustat för framtiden, med ökat fokus på coworking-ytor och kortare kontrakt.

Fabriken ska certifieras enligt Miljöbyggnad Brons och en klimatberäkning ska utföras. Under produktionen har vi utfört ett mindre test på en ny typ av klimatförbättrad betong, som kan minska klimatavtryck med 50% (i en förlängning kan betongprodukten utvecklas att minska med 80%). Vi har klimatberäknat projektet i enlighet med LFM30 Metod för Klimatbudget.
Till fasaden används återbrukat tegel och solceller i matt färgat glas.

Fakta

BeställareHub Park AB
AdressBures gata 29
EntreprenadformTotalentreprenad
  
ArbetschefErik Lindén
PlatschefJohan Fägerlind
  
FärdigställandeJuli 2021